.

Wednesday 26 December 2012

Everything

Globalisering En udvikling, hvor kulturelle, politiske og økonomiske forhold bliver mindre nationalt bestemte og i stedet spreder sig oer landegrænserne. Inden for kultur kan det f.eks. være TV-serier, som kan ses over større dele af verden, og inden for kommunikation betyder internettet, at mennesker i alle lande har adgang til de samme informationer. Politisk betyder globaliseringen, at internationale organisationer som FN, EU osv. får større betydning. Meget vigtig er også den økonomiske globalisering, der f.eks. ses i de multinationale selskabers produktion og salg i mange lande. En konsekvens af globalisering er, at varer kan fremstilles, der hvor det er billigst, og derefter eksporteres verden over . Det betyder, at mange af de varer, vi køber, som tidligere blev fremstillet i vores del af verden, nu laves i u-landene.  Den (jf. magten) er spredt ud i globale netværk uden geografisk tilknytning. Globaliseringen skaber mulighed for at danne nye netværk på tværs af landgrænser. Ministrene har et ansvar for den danske politik, samtidig med at de står for en holdning, hvorimod nongovernmental organizationerne er uafhængig af stater og regeringer, men blot kan stå med deres egen holdning. 1a. Delkonklusion på opgave A Afsnit 5 147. Figur 4.4 Hvem har pengene? Global Politik s.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
138 Global Politik Den suveræne besvarelse (11-13) tager udgangspunkt i de to bilags synspunkter og indeholder en besvarelse af det stillede spørgsmål: Globaliseringen giver grobund for nye netværk samtidig med at traditionelle magtstrukturer, især nationalstaten, eroderer. Forståelsen af synspunkterne i bilagene er sikker, og besvarelsen skal være suppleret med viden om traditionelle magtforhold: Fx viden om den klassiske kamp mellem marked og stat, om selve begrebet magt, magtstrukturer, magtressourcer, synlig og usynlig magt etc. Opgavekommissionen er opmærksom på, at forskelle i opgivelser (og dermed hjælpemidler) kan stille eleverne forskelligt. Det centrale ved vurderingen af elevernes... If you want to get a full essay, order it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment